Maak de toekomst

Over MDB

Uw Duurzame Kennis- en Materieelpartner!
MDB heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd in het verhuren van materieel inclusief het leveren, monteren/demonteren en adviseren. Door in een zo vroeg mogelijk stadium in het proces te zijn betrokken, kunnen we specialistische kennis en ervaring delen en u een passende oplossing bieden. Dienstverlening aan de maatschappijen van TBI staat bij ons voorop, waarbij we rekening houden met prijs, kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid.

Toekomstmakers. We zijn het allemaal binnen TBI. Van welke TBI-onderneming dan ook. Elke dag weer zijn wij  bezig met de toekomst van Nederland. Wij werken innovatief en ondernemend. Duurzaam en circulair. Veilig en gezond. Met grote projecten, kleine ideeën en nieuwe inzichten. Ze dragen allemaal bij, doen ertoe en maken echt het verschil. Wij werken met ons hart en hoofd aan een samenleving waarin het fijn wonen en werken is voor iedereen. Dat doen wij samen. Want alleen door samen te werken word je beter. Met onze strategische pijlers, de 3 van TBI, als onze basis: 

  1. Toonaangevende marktpositie

  2. Circulair ondernemen

  3. Aantrekkelijke werkomgeving

Geschiedenis MDB

MDB is ontstaan uit de technische diensten van verschillende bouwmaatschappijen. Diverse commissies hebben toen berekeningen gemaakt om aan te tonen dat binnen het concern één materieeldienst goedkoper werkt, dan voor elke aannemingsmaatschappij een aparte technische dienst. Gezien de bedrijfseconomische bewijzen, werd in 1978 opdracht gegeven voor het samenvoegen van de technische diensten. Op 1 juli 1979 werd dan ook de Materieeldienst Bergambacht B.V. opgericht. Eind 1982 was de invaarprocedure afgerond en is MDB de technische dienst geworden van de toen 6 aannemingsmaatschappijen van TBI Bouw. In de eerste instantie richte MDB zich op de materieelbehoefte van deze 6 aannemingsmaatschappijen, wat inmiddels een stuk breder is met alle maatschappijen van TBI.