Maak de toekomst

08 mrt 2021

MDB B.V. zet samen met Vlot Logistics stappen naar emissievrije bouwplaats

TBI-onderneming MDB en Vlot Logistics starten met de inzet van een mobiele snellader om zero-emissie bouwlogistiek mogelijk te maken. De emissievrije bouwplaats staat hoog op de agenda van bouwers en politiek vanwege klimaatdoelstellingen en de stikstofcrisis. Specialist in zero-emissie bouwlogistiek Vlot Logistics zet samen met TBI-onderneming MDB een mobiel energieopslagsysteem met snellader in om een grote stap te zetten naar de emissievrije bouwplaats. De 300kW snellader wordt gebruikt om elektrische vrachtwagens op te laden terwijl ze op de bouwplaats materialen lossen. De mogelijkheid om hiermee de actieradius van een elektrische vrachtwagen te vergroten draagt bij aan de acceptatie en inzetmogelijkheden van deze schone en innovatieve voertuigen.

20 apr 2020

Jaarverslag 2019

TBI kijkt terug op een goed 2019, met opnieuw hogere bedrijfsopbrengsten en een beter bedrijfsresultaat dan het jaar ervoor. Zowel de ondernemingen in de woning- en utiliteitsbouw als de projectontwikkeling hebben een goed jaar gehad, terwijl Croonwolter&dros fors verbeterde ten opzichte van 2018. TBI Infra ontwikkelde zich iets minder dan het voorgaande jaar. De orderportefeuille van de TBI-ondernemingen is op een goed niveau gebleven en onze cashflow en liquiditeit zijn gezond.

18 dec 2019

MDB investeert in nieuwe wandverdeelkasten

Je ziet ze overal op de bouw en ze zijn onmisbaar. Elektrakasten staan verspreid over heel de bouw en voorzien het materieel en de bouwers op verschillende locaties op het project van stroom, zo ook inpandig. Nu accugereedschap de standaard is, ontstaat een grote vraag naar laadstations. Met de Prismo wandverdeler van Jäger Direkt Nederland heeft MDB hier een oplossing voor gevonden.

27 nov 2019

Innovatie voor veilig hijsen steigermaterieel

Steigerbuizen worden, om deze te kunnen transporteren, in de zogenaamde H- bokjes opgeslagen. De H- bokjes moeten bij het hijsen met de buizen worden mee gestropt. In de praktijk is de verleiding groot om dit niet te doen waardoor er onveilige situaties ontstaan. Op aangeven van Wim Verschoor – Hoofduitvoerder bij Era Contour is Ab Özalp – Coördinator Steigers bij MDB, op zoek gegaan naar een oplossing om het werken met de steigerbuisbokjes gebruiksvriendelijker te maken voor de steigerbouwer.

10 okt 2019

Giesbers InstallatieGroep sluit aan bij TBI

Giesbers InstallatieGroep (Giesbers) sluit zich aan bij TBI. Giesbers, waarvan de basis is gelegd in 1975, neemt als installatie-familiebedrijf een vooraanstaande positie in de woningbouw in. Met name op het gebied van duurzaamheid en de noodzakelijke energietransitie in de woningmarkt loopt Giesbers voorop. Voorbeelden hiervan zijn de Zalmhaven toren en Little C in Rotterdam, Kavel 9 en 10 Gershwin (WKO) in Amsterdam alsook de Grotius torens in Den Haag.

09 sep 2019

Torenkranen opbouwen met torenkranen

Torenkranen bouw je meestal op met mobiele kranen. Bij project Grotius (een ontwikkeling van Provast en realisatie door een bouwcombinatie van BESIX en J.P. van Eesteren) is een andere methode gehanteerd. Om de bouw van de woontorens voort te zetten, heeft MDB B.V. met behulp van de eerste torenkraan de tweede torenkraan gebouwd. Eén van de redenen is de beperkte ruimte op de bouwlocatie. Werken met een mobiele kraan zou veel tijd kosten. Naast een nieuwe mijlpaal in de bouw leverde deze aanpak spectaculaire beelden op.

03 sep 2019

TBI sluit maatschappelijk partnerschip met IMC Weekendschool

TBI gaat de komende jaren een samenwerking aan met IMC Weekendschool. Zij zetten zich in voor nieuwsgierige jongeren in de leeftijd van 10 tot 14 jaar uit achterstandswijken in Nederland. We adopteren een klas van de vestiging Rotterdam Delfshaven en geven deze leerlingen jaarlijks het vak ‘Bouwkunde & Techniek’. Deze nieuwe samenwerking past goed bij de doelstellingen van Stichting TBI en onderstreept onze betrokkenheid bij onze directe werkomgeving én onze maatschappelijke verantwoordelijkheid!

28 jun 2019

MDB en J.P. van Eesteren zetten grootste mobiele telescoopkraan ter wereld in op project 2Amsterdam

In opdracht van Commerz Real en Provast renoveert J.P. van Eesteren op de Amsterdamse Zuidas project 2Amsterdam. In de bouwput verrijst nu een torenkraan van circa 100 meter hoog. Deze wordt opgebouwd met behulp van een zeer bijzondere mobiele (hulp)kraan: een 1200 tons mobiele telescoopkraan van de firma Van Marwijk. Deze Liebherr LTM 11200-9.1 is de grootste mobiele telescoopkraan ter wereld. Om de op- en afbouw soepel te laten verlopen, heeft MDB samen met de firma Heijkoop, specialist in hijswerk, een hijsplan gemaakt. Bij de plaatsing van de ‘hulpkraan’ van meer dan 100 meter hoog staat veiligheid voorop en er is dan ook een reeks extra veiligheidsmaatregelen getroffen.

06 mei 2019

BNL Special 'Veiligheid'

Onze directeur Bart van de Loo, tevens lid van de Taskforce Veiligheid & Arbeidsomstandigheden, heeft samen met Jurgen van de Ven een mbo-module opgezet. Deze mbo-module moet gaan bijdragen aan de cultuuromslag en verandering in houding en gedrag, zodat veilig werken bij instromende jongeren de standaard is. Lees hier het complete artikel uit de BNL Special compleet gewijd aan veiligheid.

30 apr 2019

ERA Contour krijgt steigermaterialen als eerste volledig groen aangevoerd

Als allereerste in Nederland krijgt TBI-onderneming ERA Contour de steigermaterialen op het Rotterdamse nieuwbouwproject Huis van Inspiratie volledig groen aangeleverd. De ontwikkelende bouwer is aangesloten bij het initiatief Logistiek 010 van Gemeente Rotterdam dat zich richt op efficiënt en emissieloos binnenstedelijk transport. Samen met TBI-zusterbedrijf MDB, leverancier van de steigermaterialen, en vervoerder Breytner maakte ERA Contour afspraken om de steigermaterialen die benodigd zijn op het bouwproject in Nieuw Crooswijk zonder uitstoot te transporteren.