Maak de toekomst

Avery Dennison

Projectinformatie

Project AVERY DENNISON
Locatie Oegstgeest

Voor de nieuwe huisvesting voor Avery Dennison, het nieuwe Europese hoofdkantoor, voorzien van een grote oppervlakte laboratorium functie en een innovatie centrum heeft MDB de voorbereiding en uitvoerende werkzaamheden betreffende bouwplaatsinrichting verzorgd.

In samenwerking met de klant heeft MDB de aanvraag voor alle Nutsvoorziening, zoals de bouw Electra, het bouwwater en de telecommunicatie aansluiting verzorgd. Met ervaren en gekwalificeerde BPI-monteurs heeft MDB een efficiënt ingerichte bouwplaats tot stand gebracht.

Met het aanbrengen van het hoofdverdeelpunt, de grondkabels en hulpgroepenkasten is er overal op de bouwplaats een stroom voorziening. Zo zijn er ook diverse standleidingen geplaatst om de bouwplaats van water te voorzien.

Dit gebouw is BREEAM NL Very Good Bespoke gecertificeerd, wat inhoud dat we het ketenpark, bestaande uit een schottenkeet ook BREEAM geleverd hebben en voorzien van een minder valide toilet. De schottenkeet is volledig ingericht met tafels, bureaus, ladeblokken, stoelen, kasten, een uitlegtafel met tekenkast en zelfs een koelkast en de keet is op een vakkundige manier geplaatst en aangesloten op water, stroom en riool. Of het nu gaat om een eenvoudige internetlijn of zware datalijnen, ook hier heeft MDB de juiste datalijn geleverd en geïnstalleerd.

Voor het steunen van betonnen prefab wanden heeft MDB een Knikform systeem steiger verzorgd. Dit steiger is vervolgens aangepast om betimmeringen van de wanden mogelijk te maken. Met steunberen is een minimum aan verankeringen van het steiger mogelijk gemaakt. Om het atrium dak te kunnen afbouwen, zijn de afzonderlijke steigers met elkaar verbonden door een constructie van schoren en liggers met daarop een dicht gelegde vloer. Deze steigerconfiguratie is gekozen waardoor doorstempeling van de vloer waarop de steiger gemonteerd stond, overbodig was.

In de entree van het gebouw heeft MDB een Layher systeemsteiger gebouwd om de betimmeringen van de wanden mogelijk te maken. Steunberen maakten een anker loos steiger mogelijk. De installateur kon zijn installaties aan het plafond monteren vanaf de dichte vloer die op tralieliggers aan het steiger was gemonteerd.

Met alles wat er verder nog op de bouwplaats nodig is zoals een werkplaats- , magazijn- en kraancontainer hebben we ook het kleinere materieel geleverd zoals o.a. de volledige bouwafrastering, een waterput, stempels, schorren, kabels, diverse ladders, een waterpas en terreinverlichting.

Al het bovengenoemde materieel is door MDB bezorgd, geïnstalleerd en gemonteerd en zal in overleg weer worden gedemonteerd en worden opgehaald.